babydoos.info

Gratis BabyBox & ZwangerBox Albert Heijn

Gratis BabyBox en ZwangerBox

 

Wat is een Baby on Board button

Gratis Baby on Board button

Misschien heb je het al eens eerder gezien "Baby on Board" op een autosticker of een babytruitje dat aan een spiegel in de auto hangt. Ook achterop de fiets kan je een sticker tegenkomen dat er een baby op de fiets zit en zo kan je nog veel meer bedenken waar en hoe baby's vervoert worden. Met deze tekst geef je aan dat je kinderen vervoert of een zwangere vrouw in de auto hebt zitten en dat je daarom misschien wat langzamer bent. Je vraagt aan medereizigers of ze een beetje voorzichtig willen doen wanneer zij in je omgeving rijden of zijn. Of te wel of ze rekening met je willen houden. Of dat ze opstaan zodat jij met je zwangere buik een zitplaatsje hebt. Dat is nu precies wat dit speldje voor je doet met de tekst "Baby on Board".

Soorten Baby on Board buttons

baby on Board buttons

Speldjes en buttons met "Baby on Board" bestaan dan ook al een tijdje. Zo geeft de Underground in Londen ook speldjes aan Engelse zwangere inwoners cadeau dat zelfs door de aanstaande koningin Kate Middleton werd gedragen. De CTA een busbedrijf, dat ook in het Verenigd Koninkrijk zit, kan je ook een soortgelijke button cadeau krijgen. In Amerika is deze gratis button in onder andere de subway een geschenk aan zwangeren vrouwen. Ook zijn ze te koop in vele soorten, kleuren en maten. Met opdrukken zoals Mum to Be of Baby Inside. Er zijn zelfs oorbellen of buikpiercings met een uithangbordje waarop staat "Baby on Board". Wil je laten weten aan anderen dat je zwanger bent of een kindje in je buik draagt dan zijn er opties genoeg.Gratis Baby on Board button GVB aanvragen

De GVB het Gemeentelijke Vervoersbedrijf kon natuurlijk niet achterblijven op andere grote steden in de wereld waar ze gul zijn en deze Baby on Board button al geruime tijd uitdelen. Vandaar dat je tegenwoordig ook je eigen button kunt aanvragen in Nederland. Het is voor elke inwoner uit Nederland en je hoeft niet expliciet uit Amsterdam te komen. Elke zwangere toekomstige moeder heeft recht op een zitplaats in het openbaar vervoer. Dus ook op een speldje. Wanneer jij het aanvraagformulier invult krijg je in ongeveer 3/4 weken het speldje thuisgestuurd helemaal voor niks.

  1. Artikel over de Baby on Board speldje

Vraag ook gratis de blije doos aan voor zwangeren

Gratis blije doos